"Helende handen die senioren tot rust brengen"


Huidhonger, de behoefte om aangeraakt te worden, kan een eenzaam gevoel geven. Iedereen heeft nood aan aanraking. Pijnvermindering, rust, ontspanning, emotionele ontlading en troost zijn enkele van de vele positieve effecten. Zeker bij senioren en bij mensen met dementie kunnen aanrakingen veel goed doen.

CosyVibes gaat de strijd tegen eenzaamheid aan door iets te doen tegen huidhonger bij senioren. Ik breng hen tot rust met lichte aanraking, geuren en klanken. Ik kom ter plaatse in woonzorgcentra regio groot Brugge, en breng al het nodige mee. Een individuele behandeling duurt ongeveer een halfuur en kost 27 euro. De facturatie gebeurt nadien via het woonzorgcentrum.

Geen nood, we bestrijden eenzaamheid niet al zwevend! Gewoon eens proberen...

Zij gingen je voor...

"Heel fijn om de bewoner te zien genieten. Onze bewoner zei dat er herinneringen naar boven kwamen, die ze al vergeten was. Een aanrader!"
Emma
WZC Sint-Jozef Oostkamp
"Het was leuk om eens te ervaren hoe er connectie kan gemaakt worden met ons door klanken en aanrakingen. Ik voelde mijn hele lichaam ontspannen en voelde mij herbronnen na de behandeling"
Marijke
WZC Van Zuylen Brugge
"De eerder kale kamer was plots getransformeerd in een gezellige ruimte. Dit komt door de lekkere geur, zachte muziek en het kaarslicht. Het momentje zorgde ervoor dat ik even weg was van de realiteit. Stress en andere gedachten verdwenen. Het was een zalig tussendoortje. Het relaxatiemoment was volgens de benadering van de haptonomie. Dit betekent eigenlijk dat er contact wordt gemaakt met het emotionele door aanrakingen. Door het blijvend contact die de therapeut nam had je het gevoel dat je niet alleen gelaten werd. Door de contact name was ik ook zeer bewust van mijn lichaam. Dit is bij mensen met dementie zeer belangrijk"
Shauny
WZC Van Zuylen Brugge